Loading...

You can find the English version below…

Dupa ce am facut atat de multa forfota ca voi pleca in concediu, acum o sa fac un scurt rezumat al acestei aventuri, care din pacate va lasa un gust amar.

Povestesc toate acestea cu speranta in suflet ca voi reusi sa trag un mare semnal de alarma. De ce nu, poate voi reusi prin acest mesaj sa salvez pe cineva sa treaca printr-o experienta asemanatoare cu cea a familiei mele.

Sentimentul unui concediu este unul absolut unic, de fiecare data avem asteptari si ne imaginam cum ne vom relaxa si ne vom incarca bateriile pentru o perioada.

Aceasta vacanta a fost programata de anul trecut dupa ce ne-am intors din Egipt, sa revenim pentru a indeplini visul fetei mele Alexia, sa se scufunde alaturi de tatal ei.

Asa ca avand bagajele impachetate cu ceva timp inainte, cu emotia specifica vacantei, cu dorinta sa revedem pe fata ficei noastre bucuria acestei experiente, am plecat vineri in data de 30 Martie in aceasta calatorie in Egipt.

Totul s-a desfasurat conform planului, am fost cazati la hotelul Tropitel Sal Hasheesh, un hotel cu toate facilitatile specifice unui hotel de 5* egiptene. Nu o sa raman prea mult pe aceasta parte, daca doriti sa va faceti o impresie puteti vizita site-ul hotelului.

Vacanta se intindea pe parcursul a 10 zile. Miercuri dimineata, inaintea orei de scufundari, fiicele mele si-au dorit foarte mult sa mearga pentru cateva ore la piscina pentru copii, care era dotata cu tobogane.

Nimic din toate nu prevesteau ce va urma sa se intample. Piscina pentru copii era impartita in 2 zone (cea cu tobogane si o alta parte unde copii se distrau, adancimea maxima fiind de 1.40 m).

Fetele mele se jucau in piscina fara tobogane, timp in care tatal lor le urmarea de pe marginea acesteia.

Fiica cea mica a iesit, iar Alexia l-a rugat pe tatal ei sa astepte sa ii arate cum stie sa se scufunde, ca urmare a orelor petrecute impreuna facand scufundari, ceea ce a si facut…s-a scufundat…fara sa mai iasa.

Sotul meu o urmarea cum inota pe la fundul bazinului, doar ca a avut un sentiment ciudat si un mare semn de intrebare. Cum poate ramane atat de mult timp lipita de podeaua bazinului? Acela a fost momentul cand a intrat in apa, sa vada ce se intampla cu ea…si in acel moment a inceput iadul.

Copila mea nu putea fi trasa din apa, ceva o bloca, o tinea „lipita” de fundul piscinei. A tras-o de mana, dar nu putea sa o clinteasca, a mai incercat sa o ridice de mijloc…dar efectiv nu reusea sa o dezlipeasca, asa ca s-a vazut nevoit sa iasa la suprafata sa ceara ajutor. S-a mai scufundat inca o persoana, dar tot fara succes, a trebuit sa iasa pentru a 2a oara sa ceara ajutor, secundele erau deja vitale.

Abia cu ajutorul celei de a 3 a persoane a reusit sa o elibereze din aceasta ruleta ruseasca si sa o aduca la suprafata. Din cauza timpului petrecut sub apa isi pierduse cunostinta si nu mai respira.

Nu vreau sa explic calvarul acelor momente in care iti vezi copilul pe marginea unui bazin fara respiratie dar banuiesc ca fiecare poate sa isi imagineze.

La un moment dat am auzit ca prin vis ca respira si atunci pamantul a inceput iar sa se invarte.

Erau atat de multe semne de intrebare, dar unul dintre ele era, de ce avea burta neagra?

In acea piscina exista o pompa de recirculare a apei, pentru a putea transporta si ridica apa pe toboganele din piscina alaturata. Din cauza presiunii foarte puternice, Alexia a fost trasa efectiv si burta ei s-a lipita de gura de absorbtie a pompei.

A fost nevoie de interventia a 3 oameni pentru a putea smulge un copil de 14 ani din acea cursa, un copil care cantareste 47 kg, un copil care se juca intr-o piscina de copii…un copil care a fost la un pas de a-si gasi sfarsitul din cauza acestor masuri de siguranta precare.

Alexia a trebuit sa fie de urgenta operata din cauza sangerarilor interne provocate de puterea cu care pompa a tras-o si lipit-o efectiv de fundul piscinei. A trebuit sa stea in spital si sa traga toate repercursiunile acestui eveniment tragic.

As putea sa va povestesc cu lux de amananunte (din pacate imi sunt toate momentele inca limpezi in cap – vreau sa scap de ele, dar momentan nu se poate) exact ce a trait copilul meu in zilele ce au urmat, pe patul spitalului sau ce a trebuit sa traim eu, sotul meu si sora ei. As putea sa va istorisesc minut cu minut desfasurarea lucururilor dar nu acesta este scopul acestui articol. Nu vreau sa invinovatesc hotelul, de fapt pe nimeni, eu sunt multumita ca pot sa imi iau copilul in brate si sa o sarut de noapte buna, dar ceea ce vreau din tot sufletul este sa trag un mare semnal de alarma!!!

Protejati-va copii, nu-i lasati singuri in piscina si mai ales in bazine care au tobogane, valuri si alte variante de genul asta, indiferent cat de bine stiu sa inoate sau cat de mica este apa. Nimeni nu poate raspunde intrebari daca bazinele sunt corect construite si cu masurile de siguranta adecvate.

Dupa intoarcerea acasa am inceput sa investighez aceasta problema, cautand tot felul de informatii pe internet…credeti-ma sunt multe cazuri si nu doar in tari subdezvoltate (Spania- Fuertueventura, Cehia – Praga, Turcia) si din pacate rata de supravietuire in aceste cazuri este aproape inexistenta.

Acestea sunt cazurile care au aparut in diverse publicatii sau online, dar cate sunt cazurile care nu apar nicaieri…

Imi doresc din tot sufletul, din intamplarea copilului meu sa trageti concluziile de rigoare si sa cereti informatii despre verificarile facute sau efectiv sa luati masurile pe care voi le considerati necesare…dar sa nu ramaneti indiferenti.

Nu va bazati pe salvamari sau alte persoane care ar trebui sa fie acolo in astfel de momente, si aici au fost, dar sunt minim 30 de copii pe care sa ii urmareasca, erau de asemenea multe persoane in jurul copilului meu, dar nimeni nu a sesizat ca ceva nu este in regula….este o situatie de secunde.  In cazul nostru pot spune cu mana pe inima ca norocul nostru a fost ca tatal ei era langa ea si totusi am scos-o fara suflare. As fi vrut sa nu traiesc acest moment niciodata si nu doresc nimanui sa treaca prin ce-am trecut noi, intr-o tara in care re-venisem fericiti si nu ne-am fi gandit niciodata ca trebuie sa verificam piscina (copii) daca este sau nu safe… Si va mai zic ceva, faptul ca Alexia luase lectii de scuba (deja era al 2lea an) i-a fost de mare ajutor sa nu se inece efectiv. A stiut sa-si tina respiratia si sa nu inghita haotic apa. Nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca in locul ei, intra fata cea mica, de 6 ani (intrebare care mi-o adreseaza si ea destul de frecvent).

Va rog din suflet distribuiti daca vreti si puteti…stiu ca este o poveste trista…dar poate in felul acesta, impeuna, vom reusi sa salvam pe cineva.

English Version

I was waiting for this holiday for such a long time and I was telling all around me about it, now I will make a short summary, which I am sure that will give you a bad taste.
I am making this story with the great hope that I will succeed to draw attention and why not I will even save someone to pass through an experience
similar with the one that my family lived.
We have great feelings when we are preparing to go on vacation and they are unique, every time we have expectations and we wish to come back more
relaxed and full with energy …at least for a while.
This holiday was already scheduled from last year after our return from Egypt, we wish for us to go back to fulfill my daughters dream, to dive together with
her father.
Taking all this into consideration with our prepared luggage (already for a while), with the holiday emotions in our belly and the great expectation to see
the joy on Alexia face when she will be under the water. On 30 March we start our journey, destination Egypt.
Everything was going after the plan, we have been accommodated at the Hotel Tropitel Sal Hasheesh, a hotel with all the necessary amenities for a 5
Egyptian stars. I don’t want to stay long on the subject (hotel), but if you want to find more details, you can enjoy the website of the it.
We planned to stay for 10 days. On Wednesday morning, before the scuba diving lesson, my girls wished to play for a few hours in the children pool that has slides.
Nothing from all this predicted what was the following. The children pool was divided in 2 separate areas (the one with the water slides and the other one where the children were playing, the max. deep of the pool was 1.40 m).
My girls played in the part without slides, in all this time their father stayed on the edge of it, watching them. The little girl wants to get out of the water but Alexia asked her father to wait for a short time to show him her abilities to dive, to apply what she was learning before when she dived and she did it…without coming from the water.
My husband was looking on her, how good she was swimming on the bottom of the pool, only that he had a strange feeling and a big question mark. How
can she stay so long on the floor of the pool? That was the moment, when he decided to spring in the water, to see what was happening with her…and in
this point the hell start.
He couldn’t pull her from the water, she was blocked on the button of the pool. He tried to pull from her hand, but without success, he attempt to pull
her out from her waist…but everything he was doing remains without results, he decided to go out and to ask for help. Another person came and tried but she was unmovable. He must go for the second time out to ask for more help, the seconds were passing choosing between live or dead.
In the end a third person came and so the 3 of them succeed to pull my girl out from the Russian roulette and to bring her out. Because she spent such a long time under the water, she was unconscious and she had no breath.
I don’t want to present the whole calvary of that moment, when a parent sees his/her child on the edge of the pool without breath…but I think that everybody can make an idea.
At one point I heard someone saying that she is breathing again and in that moment, the earth start to round again.
There were so many question marks, what was happening?
Why her skin is black?
In that pool there is a recirculation pump, to transport and raise the water on the slides that were located in the other pool. Because of the strong pressure of the pump, Alexia was sucked and stocked by the pump intake.
3 adults were necessary to pull a 14 years old child out from that snare, a child that weighed 47 kg, a child that make the mistake to play in a children pool, a child that was very closed to find her end because of the safety measurement.
She had to be urgently operated because of the intern bleeding, suffered as result of the power that she was pulled and sucked from the pump intake. She should stay in a hospital and endure all the repercussions after this tragic event.
I could tell the whole story with all the small details (unfortunately all this moments are still living in my head- I want to take her out, but for the moment it is impossible) exactly what my child lived in the days after the event, in the hospital or all the feelings that I, my husband and her sister past through.
But that is not the main reason of this article.
I don’t want to find guiltiest about what was happening, I am very happy that I can hold my child on my arms and to kiss her for good night….but I want
with my whole body and soul to send a big  WARNING!!!
Protect your kids, don’t live them alone in the pool and mostly in pools that have many amenities as wells, slides and things like that, it is not important how good the child can swim or how deep is the water. No one can answer the question if the pools are good designed and with build it taking in consideration all the safety measurement.
After our returning, I start to investigate this problem on the internet….and believe me …there are so many similar cases all over the world, not only in the underdeveloped countries (Spain – Fuerteventura, Prague, Turkey) and unfortunately percent of the people that have the luck to stay alive after such an event is very low.
These are the cases that I found it in internet or in the newspapers, which is the real number of the cases that none speaks about them?
I wish from the bottom of my heart, to take your own conclusion from our tragedy and to act as you think that will be in the best of your child…but please don’t close your eyes.
Don’t live your child in the care of the life guards or the simple fact that there are so many people around your child there is no danger….here was the same situation…there were so many persons around my child but no one suspected that something was wrong…there is a situation of seconds.
In our case I can say that our only luck was that her father was there and with all this… she was not breathing anymore after she was pull out.
I wish that is only a nightmare but unfortunately it isn’t  and I don’t wish anyone to pass through a similar situation, in a country that we were returning very happy…we didn’t thought that we have to check the security of the pool…
Because Alexia is a very good swimmer and the fact that this was her second year when she was diving, helped her to remain calm under the water and to swallow the water…I just don’t want to think what was happening when the little one, that she is only 6, was in her place.

Please be so kind and share this message if you wish or can….I know that it is a sad story…but perhaps in this way, together we will succeed to save
a life….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By | 2019-01-06T19:53:29+00:00 aprilie 16th, 2018|Egipt, Jurnal de Calatorie, Povestile mele|3 Comments

3 Comments

 1. multics septembrie 19, 2018 at 3:23 pm - Reply

  Ola
  great share.
  In my opinion the great premium iptv servers are those from Fishbone IPTV cloud
  I would like to see more posts like this
  Thanks

 2. Goia A. aprilie 30, 2018 at 11:51 am - Reply

  Multumim foarte mult ca ne-ati impartasit si noua aceast necaz , am sa iau aminte cand merg la piscina.

 3. Stefan aprilie 19, 2018 at 8:04 am - Reply

  Teribil accident! Pentru a preveni alte viitoare accidente de acest gen poate nu ar trebui ca ceea ce s-a intamplat sa ramana fara repercursiuni asupra hotelului. Sau macar sa le solicitati sa dovedeasca ca au luat masuri suplimentare de siguranta! Aveti aceasta putere si drept, din prisma celor intamplate..

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.