Loading...

Costul unui bilet in jurul lumii este dependent de numarul de stopuri pe care ti-ai propus sa le viziteti in aventura ta sau de numarul de mile pe care il insumeaza ruta pe care iti doresti sa calatoresti. Cu cat traseul propus include mai multe stopuri cu atat cosul biletului va fi mai mare.

Pretul unui astfel de bilet pe o ruta scurta cum ar fi Frankfurt – Singapore – Auckland – Rarotonga – Los Angeles – Frankfurt incepe de la 1500 de euro inclusiv taxele de aeroport, dar bineanteles depinde si de perioada in care se va efectua calatoria.

Companiile aeriene ofera destul de multe variante pentru aceste bilete. Star Alliance pune la dispozitie optiunea in care pretul este calculat in functie de numarul de mile incluse de ruta solicitata, pe cand One World ofera varianta calcularii pretului in functie de continentele incluse in calatorie.

Din punctul meu de vedere cele mai ieftine variante sunt cele oferite de Air New Zealand in colaborare cu Singapore Airlines care incep de la 900 Euro plus taxe de aeroport. Bineanteles conditiile sunt destul de stricte in ceea ce priveste ruta si companiile pe care se permite efectuarea zborurilor, dar pretul este definitiv mult mai accesibil.

Daca in planul tau exista si vizitatea Australiei, atunci cea mai buna varianta este cea oferita de Qantas, compania nationala a Australiei, in care poti combina atat ruta Round the World cu un Australien Pass valabil pentru Australia, in care ai libertatea de a zbura in diferite colturi ale tarii la un pret foarte avantajos.

Pentru cine se hotaraste sa faca o astfel de calatorie, propunerea mea ar fi ca in prima faza sa isi faca un plan, ce destinatii ar dori sa viziteze, cand ar dori sa inceapa toata aventura, cat timp vrea sa petreaca acolo si apoi sa se adreseze unei agentii care sa ii faca o propunere in functie de destinatiile dorite/pret dar si combinatiile permise.

Bineanteles cel mai bine ar fi sa existe din partea ta un pic de flexibilitate in planul de vacanta. De exemplu unele zboruri nu opereaza zilnic sau in datele solicitate exista locuri doar in calse de rezervare mai scumpe si atunci cea mai buna varianta pentru a obtine un pret competitiv este sa oferi aceasta informatie inca de la inceputul discutiei cu agentul care va prelua solicitarea.

In ceea ce priveste durata minima de calatorie eu recomand pentru o ruta simpla, precum cea afisata de mine mai sus, sa va luati in calcul un minim de 3 saptamani. Daca te hotarasti sa calatoresti mai putin de 3 saptamani deja se anunta o calatorie extenuanta in care vei petrece marea marea majoritate a timpului in aeronava sau in aeroport…ceea ce nu cred ca este cazul pebtru o vacanta care a inceput ca implinirea unui vis mult dorit

Biletele in jurul lumii ofera o valabilitate maxima de 1 an si poti ramane in fiecare destinatie atat de mult cat iti propui, in cazul in care o insula sau un oras te inspira sau ti se pare ca nu ai desoporit tot sau efectiv nu poti pleca pentru ca este de vis poti modifica data de calatorie prin plata unei taxe ( nu este foarte mare, in jur de 60 Euro, dar aceasta este impusa de fiecare companie).

Foarte important este ca toate modificarile dorite trebuie sa fie efectuate inainte de data afisata pe bilet, in cazul in care nu se face aceasta si pierzi cursa, toate rutele pe care nu ai zburat isi pierd automat valabilitatea si deci trebuie sa iti cumperi un nou bilet.

By | 2018-04-17T15:18:30+02:00 februarie 19th, 2018|Round the World|0 Comments

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.